A HUNYADY CSALÁD MA

Alig pár évvel a kommunista rendszer bukása után, 1993-ban a külföldön felnött Hunyady József (IV) Magyarországra költözött. Ahogy ö mondja: visszajött. A család kárpótlási jegyeinek és más befektetéseinek köszönhetöen a családi birtok egy töredéke ma ismét a Hunyadyé.

József és családja azóta is Somogyban élnek, nem messze az ösök egykori kastélyától. Lehner pusztán, egy, a huszadik század elején épült majorban. A gazdaság épületeit felújították, eredeti szerkezetüket, arányaikat, karakterüket megörizve. A major felújított magtárában ma már vendégház müködik. József 2000-ben ültette az elsö szölöjét a Hunyadyak egyik visszaszerzett szölöbirtokán. Az elsö Pinot Noir évjáratot 2004-ben palackozták. A régió természeti értékeinek védelmét is elsödleges fontosságúnak tartja a család. József a “ Zöld Folyosó Alapítvány “ elnöke. Az Alapítvány oly területek vásárlását és gondozását szorgalmazza, amelyek fontos szerepet játszanak a Balatontól a Horvát határig terjedö Dráva-folyóval határos területek biodiverzitásának megörzésében a táj természetes értékeit óvva.

Hunyady József és öccse, anyai ágon az olasz Incisa della Rocchetta család leszármazottai, amelynek toszkán birtokon készül a világhírü Sassicaia bor. Mindketten anyai nagyapjuk, Mario Incisa della Rocchetta, a toszkán csúcsborászat megalapítójának birtokán nöttek fel, ahol a Sassicaia, a Guido Alberto és a Le Difese borok is készülnek.

József 1994 óta a magyarországi Hunyady birtokokat kezeli. Korábban az Egyesült Államokban dolgozott a borimportör Kobrand Corporation-nél, ahol a marketing és a borkereskedelem területén szerzett tapasztalatokat. Chicagoban az University of Illionis egyetemen biológiát, a Colby Föiskolán Maine-ben történelmet és közgazdaságtant tanult.

Etienne Henri fényképész Firenzében és Bolgheri-ben. A munkái között megtalálható egy, a Sassicaia-ról készített album is. A Connecticut Föiskolán francia irodalmat és Parson's Design Intézetnél fényképészetet tanult New Yorkban. and a MBA from Bocconi SDA in Milano. Since 2007 Etienne produces a beer made with grape must from Bolgheri Wine Grapes (www.cudera.com).